lørdag 12. april 2008

Ubeskrivelige Ganges...

...I trykkende varme gikk vi gjennom noen trange gater ned mot elva. Det var en blandet folelse vi gikk med inni oss. Vi visste at vi skulle se folk brenne, at vi kunne se benrester i vannet og at vi skulle se begravelsesseremonier. Da vi kom ned til Gangesomraadet var det allerede en seremoni paa gang. Melankolsk musikk fylte elvebredden, det luktet svidd og rokelse om hverandre. Det var masse folk som badet i elva, noen vasket seg, noen drakk vannet, mens andre bare fulgte med paa seremoniene.

Vi ble fulgt ned til en stor robaat, vi fikk utdelt hvert vaart lyst vi skulle sende ut paa elva mens vi sa navnet vaart og onsket oss noe. Dette skulle bringe lykke fremover i livet. Vi ble forst rodd til det stedet der de fattige ble brent, de ble brent elektrisk. Jeg fikk en ubeskrivelig folelse inni meg. Man merket at det var noe spirituelt i luften, nesten litt magisk. Jeg fikk frysninger nedover ryggen og armene og satt med en klump inni meg.

Det var masse mennesker, lys, musikk og mange baal. Paa hovedkremmeringsomraadet brant det aatte baal. 24 timer i dognet brant baalene, hvert menneske brant i 3 timer. Foer de ble brent blir hele kroppen senket i elven for et siste bad, saa ligger de aa torker i 30 min. Saa maa familien gaa til politikontoret og fortelle hvordan vedkommende dode for aa faa dodsattest, saa maa de fortsette inn til sjefen for kremmeringsomraadet, saa er det en "paatenningsseremoni" hvor det blir helt oljer over liket mens familien gaar fem runder rundt, en runde for luften, en for ilden, en for sjelen, en for vannet og en runde for jorden. Etter at liket har brent, kaster familien benrestene i elva. Det er ingen som graater ved elva, fordi det hindrer sjelen i aa bli fri.

Det var rett og slett en ubeskrivelig folelse, det er kanskje litt for tidlig aa skrive om dette.
Kommer tilbake med mer informasjon og bilder senere=)

-Beate-

Ingen kommentarer: